There was an error in this gadget

Friday, 31 August 2012

mi kari kaw


Salam Syawal ke 13 kepada blogger2, masih terasa suasana hari raya sebab masih ramai yang wat open house. Hari ini saya wat close house sebab masak tuk family jer,hehe.. budget xde tuk wat open house, memang teringin nak wat,insyallah kalo ada rezeki lebih saya akan wat tuk kawan2 sume.

Hari ni cuti merdeka,55 tahun dah Negara kite merdeka same dengan umur mak saya lahir tahun 1957 jugak. Alhamdulillah Negara kite masih aman dari ancaman orang luar.

Hari ni saya nak cerita pasal first time wat mi kari, amik resepi dari google, boleh klik http://www.myresipi.com/top/detail/9117.adik yang suruh wat, jadi saya try la nasib baik jadi.nanti kawan2 pon leh try jugak.saya ade tambah n tukar bahan lain, santan tukar gune susu cair, tambah udang kering.

dah hampir siap

makan time

Monday, 20 August 2012

raye 2012

salam raye ke-2 semua... tiap2 tahun aku beraye kat Kg.Pahang Tua,Pekan ni.. anak jati pahang kan, sedara mara ramai kat cni jer.. ade sikit pic nak upload tuk raye thn ni..




mak n ayah

my family

my family

Friday, 10 August 2012

First GA by TyhaLee


1st time join segmen give away ni.. harap2 dapat la duit raye dari Tyhalee ni,hehe..

Saya upload pic anak sedara yang dah lame snap ni..di snap oleh saya dan abang ipar..jahat kan, snap pic tdo dieorang,hehehe..


3 cara anak sedara saya tdo..  pic atas tu nama die aina(kakak), pic bawah lak pgil boboy(adik).. boboy tdo ngan mate terbuka dan macam org kaye gitu,hehe..  kakak die tu lak leh tdo mase duduk atas kerusi jer kalo dah mengantuk sangat..
syg sgt kat budak2 ni, raye ni kne stanby duit raye tuk dieorg..

Tag:  nurulhusnamohdhassan
deary-ainn
pintuhati