There was an error in this gadget

Friday, 31 August 2012

mi kari kaw


Salam Syawal ke 13 kepada blogger2, masih terasa suasana hari raya sebab masih ramai yang wat open house. Hari ini saya wat close house sebab masak tuk family jer,hehe.. budget xde tuk wat open house, memang teringin nak wat,insyallah kalo ada rezeki lebih saya akan wat tuk kawan2 sume.

Hari ni cuti merdeka,55 tahun dah Negara kite merdeka same dengan umur mak saya lahir tahun 1957 jugak. Alhamdulillah Negara kite masih aman dari ancaman orang luar.

Hari ni saya nak cerita pasal first time wat mi kari, amik resepi dari google, boleh klik http://www.myresipi.com/top/detail/9117.adik yang suruh wat, jadi saya try la nasib baik jadi.nanti kawan2 pon leh try jugak.saya ade tambah n tukar bahan lain, santan tukar gune susu cair, tambah udang kering.

dah hampir siap

makan time

5 comments:

  1. merdeka! :)

    sedapnya wani, meh semangkuk :)

    ReplyDelete
  2. merdeka raye.. 2 mgkuk pon leh,hehe..^_^

    ReplyDelete
  3. akak tag wani ni. jom join =)

    http://nurulhusnamohdhassan.blogspot.com/2012/09/segmen-follow-blog-kamu.html

    ReplyDelete
  4. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Imajinasi lebih penting daripada pengetahuan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete